Simav'da üniversiteye 130 bin liralık teknolojik destek

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Kütahya Simav Teknoloji Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Muammer Gavas açıkladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ağustos 2012 22:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Kütahya Simav Teknoloji Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Muammer Gavas, bu yıl öğretime başlayacak İmalat Mühendisliği Bölümünün CNN ve CAD-CAM laboratuarı için uzak doğu ülkesi Tayland'dan satın alınan 130 bin TL değerindeki bilgisayar kontrollü CNC dik işleme merkezli tezgahın, bilimsel çalışmaların yanı sıra üniversite sanayi işbirliği kapsamında bölgede imalat sanayinin ihtiyacı olan yedek parça üretimine yönelik hizmetlerde de kullanılacağını bildirdi.

İmalat Mühendisliği Bölümünün Simav Teknoloji Fakültesinde öğretime başlayabilmesi için uzun yıllar verdikleri uğraşıların DPÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan'ın da gayret ve destekleri ile bu yıl hayat bulduğuna vurgu yapan Gavas, "Laboratuarlarımız sayın rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karaaslan'ın bilime ve Simav Teknoloji Fakültesine verdiği özel önemin göstergesi olarak her geçen yıl zenginleşmektedir. Rektörümüz Sayın Ahmet Karaaslan'ın desteği ile Tayland'dan satın alınan 130 bin TL değerindeki CNC dik işleme merkezi tezgahı vnç yardımı ile indirdikten sonra büyük bir ihtimamla atölyemize yerleştirdik. Güçlü bir alt yapıya sahip Teknoloji Fakültemiz mühendislik eğitimine tamamen hazır hale gelmiştir" dedi.

Maddi değeri 130 Bin TL'yi bulan bilgisayar kontrollü CNC dik işleme merkezli tezgahtan önce eğitim amaçlı yararlanılacağını ifade eden Gavas, "Son derece değerli ve son teknolojik yenilikleri içeren tezgahımızdan önce eğitim amaçlı yararlanmayı planlıyoruz. Akademisyenlerimizin uygulamalı bilimsel çalışmaların yanı sıra araştırmalarında kullanacakları tezgahımızdan diğer zamanlarda ayrıca üniversite sanayi işbirliği kapsamında imalat sanayinin ihtiyacı olan yedek parça üretimine yönelik hizmetlerde de kullanmayı hedefliyoruz" dedi.

Gavas, tezgaha gözü gibi bakacaklarını ve kullanım esnasında başında mutlaka bir öğretim görevlisinin bulunacağını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber